De boten van onze single vakanties

De boot

We zeilen met moderne, grote zeiljachten van 50 voet lang ( 15 meter ). Een gemiddelde boot is 32 voet ( 10 meter ) en zeilen we dus altijd met een kanjer van een jacht, de grootste altijd in de jachthaven.

-In Kos varen we met een Bavaria Cruiser 51 van 2016
-in Kroatië met een Elan Impression 50 van 2015
-in Sardinië met een Beneteau Cyclades 50.5 van 2008

Stuk voor stuk prachtige boten met achteraan een zwemplatform met buitendouche, ruime ligplaatsen vooraan op het dek om lekker van de zon te genieten, ruime achterkuip voor het aperitief, buiten speakers in de kuip voor de nodige sfeermuziek, etc. Kortom alles voor een heerlijk weekje relaxen.

Hoe slaap je ?

Er zijn aan boord 5 dubbele kajuiten + de living. Plaats dus voor 10 personen + de schipper die in de punt slaapt. Je slaapt met 2 personen in 1 kajuit.

Overdag zitten we niet veel binnen. Vaak is het er te warm en leef je heel de dag buiten aan boord, in het water of op een terrasje.

Ervaren schipper

Er gaat een ervaren schipper mee, een Vlaming, met de nodige diploma’s en jaren zeilervaring. Hij kent het gebied van binnen en van buiten, kent de mooiste lunchbaaitjes, de leukste haventjes en de lekkerste restaurantjes.