De boten van onze single vakanties

De boot

Met de 25-45 jarigen zeilen we met een mooie Beneteau Cyclades 50.5 van ongeveer 10 jaar oud. Zo blijft het zeilen voor hen prijs / kwaliteitsgewijs gunstig.

Met de 45-plussers zeilen met recentere boten, van max. 4 jaar oud. We kregen namelijk regelmatig de reflectie dat comfort ook een belangrijke factor is vanaf een bepaalde leeftijd en zullen we

-in Mallorca zeilen met een prachtig moderne Elan Impression 50 van 2015
-in Corfu met een spiksplinternieuwe Jeanneau Oceanis 51.1 van 2019
-en in Sardinië met een heel ruime Jeanneau Oceanis 55 van 2015

Stuk voor stuk prachtige boten met achteraan een zwemplatform met buitendouche, ruime ligplaatsen vooraan op het dek om lekker van de zon te genieten, ruime achterkuip voor het aperitief, buiten speakers in de kuip voor de nodige sfeermuziek, etc. Kortom alles voor een heerlijk weekje relaxen.

Hoe slaap je ?

Er zijn aan boord 5 dubbele kajuiten + de living. Plaats dus voor 10 personen + de schipper die in de punt slaapt. Je slaapt met 2 personen in 1 kajuit.

Overdag zitten we niet veel binnen. Vaak is het er te warm en leef je heel de dag buiten aan boord, in het water of op een terrasje.

Ervaren schipper

Er gaat een ervaren schipper mee, een Vlaming, met de nodige diploma’s en jaren zeilervaring. Hij kent het gebied van binnen en van buiten, kent de mooiste lunchbaaitjes, de leukste haventjes en de lekkerste restaurantjes.