Betaalbare vluchten :

We proberen altijd betaalbare vluchten te zoeken en zo onze zeilbestemmingen te bepalen. De tijd van heel goedkope vluchten is voorbij en zit je tegenwoordig snel rond de 300 Euro, afhankelijk van wanneer je boekt. Als je vroeg boekt, kan je misschien maar 250 Euro betalen, als je wat later boekt, is het misschien eerder 350 Euro.

Bagage :

Je vertrekt met Belgische kledij en dat is het max. dat je nodig hebt. Voor de rest heb je er enkel zwembroeken en polo’s nodig en is handbagage voldoende ( bij RyanAir is handbabage 10 kg en bij Brussels Airlines is dat 8kg ).

Als je meer wil meenmen kan je natuurlijk extra bagage bijboeken maar we horen in de praktijk altijd van klanten op het einde van de week dat ze maar de helft van hun bagage gebruikt hebben. Op een boot is ook maar weinig plaats om alles weg te steken in kastjes. Ik geef het maar mee, zo wordt je vlucht dan ook ineens wat goedkoper. Degenen die extra bagage willen meenmene, kunnen ook met iemand anders afspreken maar 1 extra bagage  bij te boeken ( van 23 kg meestal ) en die dan te delen heeft zo iedereen elks nog 11,5 kg bij.

Naar Corfu:

Naar Corfu is er in 2024 gelukkig weer een goedkope, rechtstreekse vlucht. Dat is geleden van 2019, en moeten we er natuurlijk dan direct terug naartoe want het is wel een mooi zeilgebied. Zie hieronder alle details :

 • Er is een rechtstreekse vlucht van Charleroi naar Corfu met www.ryanair.com
  • Heen : de vlucht heen vertrekt in Charleroi om 09u40 en komt in Corfu aan om 13u20. Ideaal uur, dan kunnen we zwemmen in het zwembad vna de jacthhaven, tot de boot klaar is.
  • Terug : de vlucht terug vertrekt in Corfu om 13u45 ( ideaal uur, dan kunnen we in de voormiddag nog wat zwemmen ), aankomst in Charleroi om 15u35.

Naar Kroatië :

We vliegen naar Zadar en zijn er 2 rechtstreekse vluchten, beide met mooie uren, zo is er voor ieders wat wils  :

 • Er is een betaalbare vlucht naar Zadar ( rond de 250 Euro, met 10 kg bagage ), rechtstreekse, op zaterdag, van Maastricht, met RyanAir, zie www.ryanair.com Op het info-avondje bekijken we dan hoe er kan samengereden worden naar Maastricht.
  • Heen : de vlucht heen vertrekt in Maastricht om 12u00 en komt in Zadar aan om 13u50.
  • Terug : de vlucht terug vertrekt in Zadar om 09u40 en komt in Maastricht aan om 11u35
 • Er is ook een rechtstreekse vlucht op zaterdag vanuit België, van Zaventem, naar Zadar, met www.brusselsairlines.be. Die was in december 2023, toen we onze boekingen openden, nog goedkoop ( rond de 200 Euro ), is sinds de kerstvakantie in prijs gestegen in Januari en Febr en staat nu, half februari, eerder 425 Euro, met 8kg bagage. Voor degenen die graag vanuit België vertrekken.
  • Heen : de vlucht heen vertrekt in Zaventem om 11u25 en komt in Zadar aan om 13u20.
  • Terug : de vlucht terug vertrekt in Zadar om 14u10 en komt in Zaventem aan om 16u20